zondag 3 mei 2009

Raid Des Géants Attiches


Gisterenavond was ik op mountainbike.be op zoek naar een geschikte trainingsrit voor deze morgen. Zo kwam ik terecht op de site van VTT Attiches (Fr.) waar ik zag dat het om een wedstrijd ging. Twijfel, twijfel, ... tot ik om 23u00 besliste om er naartoe te rijden.
De start werd gegeven door Laurent Desbiens, gele-trui-drager in de Tour de France en "parrain" van de organiserende club. Een geleide start met de motards voorop (zie filmpje op de site hieronder).
Met de rit van vrijdag in Wortegem-Petegem nog in de benen, ging het toch vlot op het prachtige parcours (55 km.) in de bossen rond Attiches. Geen 5 km. asfalt. Wel enkele zware loopstroken door de modder, maar voor de rest goed berijdbare, vlakke bospaden.
Halfweg koers kwam ik door op een 46° plaats, wat me vertrouwen gaf. Op dat moment zaten de renners van de korte afstand er nog tussen en zoveel masters 2 konden er niet voor mij rijden. In de tweede helft reed ik in een groepje van 6 renners, waar ik me de betere van voelde. Tot ik op 3 km. van de finish knal overkop ging. Bril uiteen, helmklep voor mijn neus en de andere 5 ribidibi. Ik moest er alles uit persen om ze terug te pakken en met een laatste demarrage kon ik nog afgescheiden finishen op een 3° plaats bij de masters 2 en 31° plaats algemeen.
Volledige uitslag op http://www.teamvttattiches.net/raidgeant/topic/index.html en http://nordchrono.free.fr/Classements/2009-05-03-Attiches/Classement-55Kms-Scratch.htm

2 opmerkingen:

nonkeltje zei

Kwist dat je het kon!

geert zei

proficiat Patje , k heb je niet gezien in Wortegem , we hebben nochtans nog Ename gedronken