dinsdag 2 juni 2009

La Reid Theux - gecrasht


Eindelijk kon ik starten in één van de prachtige marathons in de Oostkantons. Ik had me goed voorbereid en trok met een gerust gemoed naar de start. Niks vergeten.
Goede start mee met de kop van het peloton. Goede benen en een goed gevoel in de nieuwe Racing Ralph (band Schwalbe).
Op km. 16 moet iedereen van de fiets voor een moeilijk passage. Een Waal roept rechts aan te houden om zo te vermijden van de fiets te moeten. Ik volg hem als enige en hij vliegt voor me uit door een riviertje van 3-4 meter breed. Ik neem wat meer links door het water dan hem en knal op een steen of rots onder water. Over de kop en een superkoude douche. Niemand heeft me zien vallen en komt ter hulp. Alles zwart voor de ogen (efkes groggy). Na 2 keer roepen komen toch mensen opdagen (super-vriendelijke walen) en ik word verzorgd. Aanvankelijk vreesde ik voor breuken, maar het blijft bij kneuzingen aan elleboog, heup en knie. Na een halfuurtje ben ik wat op mijn positieven en rij terug naar de start in La Reid.
Op het moment van de val, haalde ik een gemiddelde van 21km/u. Uiteraard zou dit nog gedaald zijn, maar ik nam alvast een goede start.
Hopelijk kan ik zaterdag toch starten in Langdorp.

1 opmerking:

nonkeltje zei

Patje, pasop voor de Waalse duikboten. Ze proberen de betere Vlamingen uit te schakelen.