zondag 25 oktober 2009

Transoesling - Wiltz (Lux)

Na mijn mislukt BK in Eijsden (Nl) was de wedstrijdhonger nog niet gestild.
Daarom trok ik met Hans Planckaert naar Wiltz in Luxemburg voor de 1° Transoesling-marathon van 80 km.
We wisten niet echt wat we moesten verwachten qua organisatie en parcours en zeker niet nadat we onze paperassen opgehaald hadden in Toutschmillen, een donker gat in een doodlopende straat (op geen GPS te vinden).
Bij de start maakten ze ons in het Luxemburgs en het Frans duidelijk welke aanwijzingen moesten volgen en dat we op de 80 km 3000 hm mochten verwachten. Er stonden slechts 88 renners voor de 2 afstanden aan de start. Slecht een 5-tal Belgen en voor de rest vnl. bonkige Luxemburgers met kuiten gelijk epo-emmers. Geen enkele vrouw aan de start. Niet voor watjes. Er waren hier geen recreanten te bespeuren.
Na een korte rustige aanloop waar Hans en ik ons net achter de kop nestelden draaiden we links de eerste helling op. En wat voor één! De groep spatte uiteen en een kopgroep van een 5-tal reed van me weg. Ik kwam terecht in een derde groep die ik na enkele km. moest laten gaan om mijn eigen ritme te vinden. Eens in mijn ritme haalde ik de anderen van dat groepje één voor één terug in en bevond ik me halverwege op een 15° plaats.
Het parcours was zeer afwisselend. Bospaden wisselden af met technische stroken. Zeer steile beklimmingen (soms te voet) wisselden af met heel technische afdalingen (ook soms te voet).
Ik had goede benen en verteerde de beklimmingen vrij goed. Naar het einde toe en vooral de laatste km-lange klim wogen de inspanningen stilaan door.
Met een gemiddelde van 17,60 km/u eindigde ik 13° algemeen. Er werd geen apart klassement opgesteld voor de masters. Jammer.
Na de finish was er echter zeer veel onduidelijkheid over de gevolgde trajecten (T1 of T2). Er werd zelfs een apart klassement gemaakt voor de 45 km (?) terwijl het klassement op de 80 km beperkt werd tot de eerste 10 aangekomenen.
Toch wel een serieuse smet op de eerste organisatie van deze marathon. Hopelijk leren ze er wat van voor volgende edities.

Geen opmerkingen: