zondag 25 april 2010

Raid Rançois - Rance - 25.04.10

Vandaag afgezakt naar Rance bij Chimay voor een chrono van 70 km.
Na een korte nacht en met 5 bleinen op mijn pollen na het vullen van een container met "brikeljong" met enige twijfels toch vertrokken.
Met startnummer 193 vertrokken om 09u39, een halfuurtje voor het grote geweld. De korte nacht liet zich voelen in de benen en ik besloot het kalm aan te pakken in de aanvangsfase.
Ik was ook niet gerust in het effect van de magnesiumkuur die ik moet volgen omwille van de verzuurde benen.
Dankzij het droge en snelle parcours begon het toch goed te draaien en haalde ik regelmatig chronorijders in die eerder gestart waren. Het feit dat ik zelf niet ingehaald werd gaf me vleugels.
Deze regio heeft niet de allures van Houffalize en Malmedy maar de parcoursbouwer had gezorgd voor een goede afwisseling tussen snelle singletracks, korte steile hellingen en enkele technische passages. Vooral de lus van 20 km rond Le Lac Val du Joly was de moeite waard.
Aan kilometer 55 efkes paniek. Mijn voorste band loste heel langzaam en aan de controlepost aan de bevoorrading moest ik van de fiets om de band op te pompen. Ook op 2 km van het einde moest ik nog es bijpompen maar ik moest gelukkig de binnenband niet vervangen.
Op 5 km van het einde werd ik bijgehaald door de eersten van het klassement. Michiel Van Aelbroeck, Alexis Matthijs en co stoven voorbij. 500 meter lang dacht ik in hun wiel te kunnen blijven maar al vlug herinnerde ik me dat ik 47 ben...
Finishte als 40° algemeen op 250 deelnemers met een gemiddelde van 21,4 km/u.

Sfeerbeelden op:

http://telesambre.rtc.be/content/view/8146/166/


Geen opmerkingen: