vrijdag 2 mei 2014

XC - Anzin (Fr)

Bij het zoeken naar wedstrijden valt mijn oog op de VTT Challenge Bassin Minier hier in het noorden van Frankrijk. Deze challenge loopt over 6 manches op en rond de terrils van deze streek.
Onder de Vlamingen is de manche in Olhain (Course des Ch'tis) de bekendste maar op elke manche zijn er redelijk wat Belgen aan de start. Zo ook op de 4°manche in op de terril Bleuse Borne in Anzin bij Valenciennes.
Niet ver van de deur kunnen koersen trekt wel aan ook al is XC niet echt mijn ding. Ik besluit toch te gaan en er een goeie training van te maken.
Bij de parcoursverkenning valt op dat er toch niet veel hoogtemeters zullen gemaakt worden maar dat het vooral een snelle wedstrijd zal worden. Het doet denken aan een veldritparcours maar dan pittiger en technischer.


De startprocedure verloopt wat chaotisch op zijn Frans maar uiteindelijk starten de masters 1-2-3 twee minuten achter de rest aan. De masters 3 helemaal achterin. In de eerste 50 meter na de start kan ik een goede positie keren en al meteen zie ik één van mijn concurrenten Pascal Lagneau naar voren schieten. Dit is het wiel dat ik zal moeten zien te volgen. Na de eerste ronde kom ik door in 2° positie net achter Lagneau en met Prissette op 3" achter me. In de 2° ronde word ik gehinderd door een jongen zonder nummer en verspeel ik mijn 2° stek. In de 2° en 3° ronde moet ik wat temporiseren wegens de snelle start maar ook mijn concurrenten lopen niet echt ver uit. Tegen het einde van ronde 4 krijg ik Lagneau terug in het vizier en zie dat hij het moeilijk heeft. In het begin van de 5° ronde haal ik hem in en laat hem meteen achter. Ik krijg nu vleugels en rij mijn snelste ronde richting finish. Ik eindig 1,5 minuut voor Lagneau en op 39" van de winnaar Prissette. Een zeer leuke ervaring omdat ik er vooraf niet veel van verwacht had.Volledige uitslag op:
http://www.ad-chronometrage.com/wp-content/uploads/2013/11/CLASSEMENT-ANZIN.pdf

Geen opmerkingen: