vrijdag 3 augustus 2012

Houffa-marathon 2012

De 10° editie - en ik reed ze allemaal - ging voor het eerst door begin juli ipv eind augustus. Niet dat het aan de vele regenedities iets veranderde want weerom waren de weergoden de Houffa-marathon niet gunstig gezind. Op de eerste startrij staan wachten in de gietende regen is geen pretje. Gelukkig was het niet te koud.
Het parcours lag er doorgaans nog redelijk bij aangezien het de dagen voor de wedstrijd relatief droog bleef maar door de regen van deze morgen was het modderig en bij het doorsteken van de riviertjes best diep water.


Aangezien hier geen apart klassement gemaakt wordt voor de masters³, zag ik deze wedstrijd als een voorbereidingsrace voor Achouffe en startte ik zonder stress en met het idee mijn wedstrijd goed in te delen. Bij de start niet meteen zwaar in 't rood en dat rendeerde. Toch vrij goed mee vooraan kon ik een goed tempo aanhouden en had ik constant het gevoel goed mee te koersen. In vorige wedstrijden was het soms meer de wedstrijd ondergaan dan te koersen. Het parcours van 60 km was niet het zwaarste ooit met vooral in de eerste helft geen te pittige klims. In de tweede wedstrijdhelft werd het iets pittiger met als kers op de taart de plaatselijke ronde op het wereldbekerparcours.
Dankzij de gematigde start rij ik een gemiddelde van 20,28km/u en eindig hiermee 36° op 277 algemeen en 5° master². Bij een apart klassement master³ zou ik 2° geëindigd zijn na Paul Vanlangenaeker die deze keer "slechts" 13 minuten voorlag.
Uitslag op  http://www.ris-timing.be/~divers//houffa/2012/60CLA.pdf
Foto's op http://www.sportograf.com/en/shop/search/1586/6018

Geen opmerkingen: