dinsdag 13 augustus 2013

Achouffe

Op naar Achouffe. Donderdag al eens geoefend met een Choufke in een bol glas. En dat helpt...
Voor het eerst sinds lang dit jaar es op een droog parcours. Ok de voorbije jaren hielden we het in Achouffe niet droog.
Zonder al te veel zenuwen naar ginder en zelfs in de startbox weinig last van stress. Altijd een goed teken. Onverwachte support ook van Gino van Jokes werk.
De start in de wei naar beneden is er altijd eentje vollen bak. Gas vol open en duwen. In ongeveer 20° positie duik ik het eerste bos in en op de eerste klim vliegen een aantal jonge kadees me voorbij. Zo ook enkele van mijn rechtstreekse concurrenten. Paul Vanlangenaecker - meestal bij de eersten - rijdt me zoals verwacht voorbij maar anders dan anders kan ik redelijk op afstand volgen. Door het droge parcours vliegen de eerste kms voorbij en ligt het tempo - soms gevaarlijk - hoog.
Ik voel in de snelle afdalingen nog wat de schrik van de val in Malmedy en probeer steeds een spoor van een voorganger te volgen. Als ik dan ook nog eens een voorganger de prikkeldraad zie invliegen, hou ik het toch rustiger.
Zeer goed gevoel om mee in het tempo te kunnen rijden voorin de wedstrijd. Her en der rapen we zelfs iemand op. In de tweede helft van de race probeer ik mijn plaats te verzekeren en me niet te verbranden. Danny Flies rijdt me op 8 km van het einde voorbij maar ik kan het tempo niet volgen.
Op 5 km van het einde plots een verrassing. Paul rijdt achter me doordat hij platreed. Net op dat moment komt ook Belgisch kampioen Joris Massaer ons voorbijgereden (90 km) en Paul slaagt er in zijn tempo te volgen. Ik verbrand me daarentegen en ik moet de rol lossen. 
Ik realiseer me dat ik toch dicht bij een podium moet zitten achter Danny en Paul maar dat was zonder die 2 dekselse Nederlanders gerekend die de eerste 2 plaatsen bezetten. Maar goed... een 36° plaats algemeen op 190 starters is zeer goed. De 5° plaats bij de masters3 is licht ontgoochelend.

Geen opmerkingen: