woensdag 28 augustus 2013

Houffamarathon 70 km


10° Houffa - 10° deelname.
Voor de 10° editie gaf Kurt Titeca de organisatie door aan een Waalse collega.
Het weer had die niet in de hand... Regen daags voordien had het droge parcours toch wat nat gemaakt maar niet in vgl met vorig jaar waar de sluizen wijd open stonden.
Voor de rest moet de nieuwe organisatie nog duidelijk wennen.
Qua bepijling zat het goed. Inschrijving en douches geen probleem.
Afspuitstand was ondermaats en vooral de uitslag laat te wensen over.
Ook de beloofde aparte categorie voor de masters 3 kwam er niet. Jammer...

Ik koos dit jaar voor de 70 km. Niet voor de 50 km om Paul Vanlangenaecker en Danny Flies te ontlopen. En wie stond er met mij in de eerste startbox op de 70 km? Ja dus...
Naar goeie gewoonte een snelle start in de straten van Houffalize. Ik kan in het zog blijven van de kopgroep. Op de steile klim om het dorp uit te rijden kan ik behoorlijk volgen en ik rij het veld in in een derde groepje. De eerste 10 km vliegen voorbij. Ondertussen is Paul me voorbijgereden. Ik kan het tempo goed volgen en moet enkel wat jongeren laten voorbijgaan. Rond km 20 komt Danny Flies me voorbij en bevind ik me rond plaats 40.
Een andere grijsaard van 47 hangt rond mijn positie en zal tot op het einde in mijn buurt blijven. Stefaan Heymans is me echter op één van de steilste eindklims te snel af. Ik moet van de fiets en weg is ie. 
Ik kom aan in 3U08' en dat is goed voor een 39° plaats op 308 finishers.
Opnieuw een top-40 plaats net als in Achouffe en veruit mijn beste tijd in de Houffa. Daarmee ben ik best tevreden al ontbreekt een podiumplaats dit jaar.

Geen opmerkingen: