woensdag 10 juni 2015

LCMT 4-daagse Houffalize 14-17/05

Met een kleine hartje afgezakt naar deze zware 4-daagse.
Laatste weken na de skivakantie was ik vermoeid en ziekjes. Trachea ontstoken - darmklachten - ...
Inspanningstest bij Hiko beloofde niet veel goeds. Koen raadde me aan de eerste dagen rustig te starten. Gelukkig gaven ze al niet te slecht weer uit.
Dag 1 Marche-en-Famenne - Houffalize 88.6 km - 2534 hm
Zware, technische rit. Ik start niet te snel maar weinig power in de benen. Het klimmen gaat zeer moeilijk en ik vraag me af wat ik hier 4 dagen kom doen. Ik kom volledig verzuurd aan na 5 uur. Goed voor slechts een 5° plaats op 10 masters +50. Meteen een serieuze achterstand op de nummers 1 & 2. De massage 's avonds maakt de reden duidelijk van te weinig kracht. De verzorger maakt de bloeddoorstroming in de billen vrij en belooft een betere 2° dag.
Dag 2 Houffalize - Werbomont - Houffalize 102 km - 2600 hm
Wedstrijd van bij de start tot aan de 3° bevoorrading na 77 km en dit - na de regen 's nachts - op een vettig parcours. De masseur had gelijk. Het klimmen gaat een pak beter en ik kan samen met Hilde en Peter een strak tempo aanhouden. Op 10 km van het einde van de race moet ik ze echter laten gaan maar ik hou er toch een 3° plaats aan over. In totaal 5.5 u in het zadel maar nu totaal geen spoor van krampen. Een stap vooruit.
Dag 3 Houffalize - Clervaux - Houffalize 96 km - 2800 hm
Wat vorige jaren een rustige etappe was, blijkt nu de zwaarste te zijn ondanks een drogere ondergrond. De parcoursbouwer heeft duidelijk nieuwe inspiratie opgedaan.
De eerste 27 km zijn wedstrijd en ook de laatste 15 km worden in tijdrit gereden. Dit wordt een lange dag met opnieuw 5.5 u op het zadel. In de 2 etappes word ik 2 x 2°. Gelukkig zijn de laatste 15 km  niet te pittig en met Peter als gangmaker vlotte het zeer snel. De laatste paar km wordt er nog serieus doorgetrokken met Hans Planckaert. Ik sta 3° in de rangschikking met enkele minuten voor op een Hollandse concurrent.
Dag 4 Houffalize - Marche-en-Famenne 89 km - 2260 hm
54 km wedstrijd nog... De Hollander niet te zien aan de start maar je weet nooit. Samen met Peter houden we een goed tempo aan en dat stelt me gerust. Met de Mur de BorzĂ©e (31%) en de Col D'Haussiere staat er ons nog wat te wachten. Hilde haalt ons nog in met haar zoon en Peter schuift mee. Ik houd m'n tempo aan en finish als 3°. Andreas Suls (57) is met voorsprong eerste en metgezel Peter is dit jaar een stukje beter.
Samen met Hilde en zoon en Peter rijden we de 4-daagse uit. Een zware editie.

Geen opmerkingen: