donderdag 17 augustus 2017

BEMC Marathon Bertrix - 50 km

De eerste editie van de BeMC Marathon is er meteen eentje om lang te onthouden. Daar waar het maandagavond tijdens de inschrijvingen nog baden in de zon was, brak dinsdag op een half uurtje voor de start de hel los boven Bertrix. Een hevig onweer, gepaard met stevige windstoten en stortbuien teisterde de omgeving waardoor besloten werd de start met een kwartier te verlaten. Het parcours was ondertussen herschapen tot een echte modderpoel.


Om 10u15 gingen dan toch 288 dapperen van start waarvan 91 op de 55 km. Door obstakels werden alle afstanden wat ingekort. Door het zware parcours stonden overal veel renners stil met pech. Een zware beproeving voor materiaal en lichaam.
De eerste 20 km gaan wel nog vlot. Op een droog parcours zou het vlammen zijn.
Na een half uur rij ik in 12° positie algemeen. Goed dus. Pech echter een stuk over halfweg. Ik rij plat (scheur achterband) en moet een binnenband steken. Bommetjes op, pomp geschooid en na 18' kan ik terug op weg. Nog enkele minuten verliezen door nog es te stoppen om bij te pompen, stoppen aan de bevoorrading en terug op weg. Na de splitsing met de grotere afstanden kom ik niet veel volk meer tegen. Ik zie echter ook weinig spoorvorming en daarmee weet ik dat ik nog redelijk vooraan zit. Ik rij spijtig genoeg nog es plat op 5 km van de finish. Band schooien en weer op weg na 10'.
Aan de finish hoor ik dat ik 21° algemeen ben en 3° bij de masters +40. Zonder pech rij ik hier top-10 en 1° master. Jammer.
Mooi parcours. Ik kom zeker nog es terug maar dan met droog weer.
Het event is prachtig weergegeven in volgend filmpje:
 https://vimeo.com/229773190?outro=1&ref=fb-share

Geen opmerkingen: