woensdag 29 mei 2013

BK Theux

Met Waimes in gedachten was het nu kwestie van in Theux aan de start te komen met frissere benen. Dat hoopte ik toch. Een bezoekje aan m'n trainer toonde aan dat de benen goed verzuurd waren. Met goed gedoseerde trainingen en 2 courreur-massages kon ik toch met een beter gevoel naar Theux afzakken. Ik had me tegen m'n gewoonte in ingeschreven voor de langste afstand, 90 km, want dat was de enige afstand die meetelde voor het BK marathon.
Tussen de oudjes in Masters3 hoopte ik op een goed resultaat. In een aparte startbox voor M2 en M3 stonden we met 28 50-ers aan de start.
Alles liep die ochtend zoals ik het wou en zowaar zonder zenuwen kwam ik aan de start.
Op de steile startklim kon ik mee met de groep en dat gaf zo'n boost dat ik boven vlot mee versnelde in het zog van de groep. Meestal moet ik hier al heel wat plaatsen prijsgeven terwijl ik nu mee was met betere renners dan ik.
De eerste km's vlogen voorbij... de 5 - 10 - 15 - 20 km-borden volgden elkaar rap op.
In één van de riviertjes die moest gekruist worden reed ik echter vooraan lek. Na kop een uur rijden. In 3'15" was ik terug op pad wat héél snel was maar waarschijnlijk iets te snel. Vermoedelijk stak ik mijn voorwiel iets scheef in de vork waardoor mijn remblokken rapper sleten. Het was zo al héél modderig waardoor de remmen geteisterd werden maar door het slepen was de voorrem na 30-35 km aan het dichtslaan. Ik stopte 4 keer om mijn wiel in en uit te steken maar bij de 4° keer kreeg ik mijn  wiel er zelfs niet meer in. Ik verloor 20 minuten en na 50 km moest ik de strijd staken. Mijn voorwiel draaide helemaal niet meer.
Slechts 14 van de 28 M3 finishten en mocht ik kunnen uitrijden zonder pech had ik een mooie plaats behaald. Misschien wel top-5.
Goeie benen, geen rug- nekpijn maar materiaalpech. Om te balen.
Maar toch hou ik er een goed gevoel aan over. De trainingen beginnen goed te redeneren.
Met dank aan trainer en masseur..

Geen opmerkingen: