maandag 4 augustus 2008

Costa Brava 2008


In de mountainbike-vakbladen lezen we veel over fantastische buitenlandse trips met de mountainbike. Maar meestal had dit over verre oorden waar niet iedereen naartoe kan en zeker niet met het gezin.
Aan de Costa Brava - dichter bij huis dus - vond ik echter een ideale vakantie voor ons gezin met voor elk wat wils.
In Calonge huren we reeds 3 jaar een villa met zwembad in een rustige buurt een 10-tal km. van de kust. In de buurt zijn er 1001 mogelijkheden om je vakantie te boeken: appartement, villa, camping, ...
Wij houden van de rust van het natuurreservaat Les Gavarres met zijn uitgestrekte bossen en bergen en onze kinderen van 20, 18 en 12 zien dan meer de drukte van de Costa Brava (Platja d'Aro) zitten. Meteen zitten we temidden een prachtig mountainbike-paradijs dat qua technisch niveau zelfs wat hoger staat dan onze eigen vtt-parels Houffalize en Malmedy. Je vindt er ook makkelijke routes maar de zwarte pistes zijn hier wel "donker-zwart".
In het "Centre BTT" in Castell d'Aro kun je terecht voor kaarten en info, douches, technische hulp, bike-wash, ... Toch iets wat wij niet kennen in België.
Meestal is de bepijling van de routes vrij goed, maar her en der valt dit wel es tegen. De detailkaartjes zijn dan wel handig.
Je trekt best niet alleen de bossen in. Veel mensen kom je echt niet tegen in dit uitgestrekt gebied. Bij technische of lichamelijke pech kom je best niet alleen te staan.

Geen opmerkingen: